Als je met resultaat wilt spelen en de zeven stappen volgt, dan zul je merken dat je die beter kunt uitvoeren als je beschikt over zes daarmee samenhangende spelvaardigheden:

In het kort komen die hierop neer:

Als je goed in het spel bent accepteer je op elk moment, ook gedurende het creatieproces, wat er is. Als je niet accepteert waar je in het spel staat kun je ook geen stap vooruit zetten. Ook is het goed om te herkennen wat je, vooral onbewust, hebt gecreƫerd en om zo weinig mogelijk te (ver)oordelen.

Je waarneming, je verlangens, het geloof in eigen kunnen, je vermogen om los te laten, je volharding en je durf zijn sterk afhankelijk van je overtuigingen. Het loont om nadelige overtuigingen te wissen en bruikbare overtuigingen te ontwikkelen.

Je geest kan in allerlei stadia van activiteit en openstelling verkeren. Het loont de moeite om bij elke stap van het proces en elk moment in het spel je geest te kunnen afstemmen op de mate van activiteit en ontvankelijkheid die op dat moment nodig is. Van complete rust tot hyperactiviteit. Van gericht op het hoofd, tot gericht op het hart.

Niet bij elke stap in het proces is veel energie nodig. Het is handig als je je energieniveau tijdelijk kunt verhogen op het moment dat je een verlangen naar de Energiesnelweg stuurt. En dat je je energie op peil houdt in afwachting van manifestatie van het gewenste. Er dat je energie kunt geven en ontvangen.

Je hebt je lijf in het spel gekregen om veel te kunnen doen en te communiceren. Maar je lichaam is ook de behuizing van je geest. Een gezonde geest huist in een gezond lichaam. Daarom is het van belang je lichaam in uitstekende conditie te houden. Als het lichaam onvoldoende energie heeft, heb je wellicht te weinig fut om gedisciplineerd en krachtig te denken.

Misschien wel de belangrijkste vaardigheid die je moet beheersen en voortdurend in het creatieproces en in het spel moet toepassen is: emoties lezen. Je emoties geven ondubbelzinnig aan of jouw creatieproces optimaal verloopt of dat je weerstand biedt. Ook geeft jouw gevoel uitstekend aan of je bezig bent jouw opdracht in het spel te vervullen of dat je de verkeerde kant opgaat.